Odlična pita

Krem štrudla sa vanilom: Bolja i od krempite! (RECEPT)

Brza priprema, a može se jesti i hladna i topla

Recepti
Autor:
Krem štrudla sa vanilom: Bolja i od krempite! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

500 g kora

za prvi fil: 3 veća jaja, 3 kašike sećera, 1 šolja (2 dl) ulja, pola šolje pšeničnog griza, 1 šolja jogurta, 1 kesica praška za pecivo

za drugi fil: 1 l mleka, 9 kašika šećera, 3 pudinga od vanile

Priprema:

Najpre skuvati puding u mleku i ostaviti da se malo prohladi (ne sasvim) uz povremeno mešanje kako se ne bi stvorila korica.

Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca, ulje, griz, prašak za pecivo i jogurt.

Prebrojati koliko imate kora i podeliti ih na četiri dela, tako da dobijemo četiri štrudle.

Slagati kore – na prve tri staviti po tri, četiri kašike prvog fila, a na četvrtu koru staviti topao puding i urolati. Tako uraditi i sa preostalim korama.

Štrudle premazati ostatkom fila ili sa malo ulja i staviti u rernu da se ispeku oko 15 minuta na 180 stepeni.

Sačekati da se prohladi, pa iseci i posuti šećerom u prahu.

Prijatno!

Torta Policajka: Recept koji bi svaka domaćica trebalo da zapiše!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs