Odlična pita

Krem štrudla sa vanilom: Bolja i od krempite! (RECEPT)

Brza priprema, a može se jesti i hladna i topla

Recepti 07.02.2019. - 11:06h Autor: zdravlje-i-kuhinja.live
Foto: Shutterstock

Sastojci:


500 g kora

 

za prvi fil: 3 veća jaja, 3 kašike sećera, 1 šolja (2 dl) ulja, pola šolje pšeničnog griza, 1 šolja jogurta, 1 kesica praška za pecivo

 

za drugi fil: 1 l mleka, 9 kašika šećera, 3 pudinga od vanile

Priprema:


Najpre skuvati puding u mleku i ostaviti da se malo prohladi (ne sasvim) uz povremeno mešanje kako se ne bi stvorila korica.


Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca, ulje, griz, prašak za pecivo i jogurt.

 

Prebrojati koliko imate kora i podeliti ih na četiri dela, tako da dobijemo četiri štrudle. 


Slagati kore – na prve tri staviti po tri, četiri kašike prvog fila, a na četvrtu koru staviti topao puding i urolati. Tako uraditi i sa preostalim korama.


Štrudle premazati ostatkom fila ili sa malo ulja i staviti u rernu da se ispeku oko 15 minuta na 180 stepeni.


Sačekati da se prohladi, pa iseci i posuti šećerom u prahu.

 

Prijatno!

 

Torta Policajka: Recept koji bi svaka domaćica trebalo da zapiše!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...