Sastojci za koru: 8 jaja, 30 kašika šećera, 30 kašika ulja, 30 kašika mleka, 30 kašika brašna, 1 prašak za pecivo, 3 kašike kakao praha.
Sastojci za fil: 1,5 l mleka, 10 kašika griza, 200 g kokosa, 100 g šećera.
Za glazuru: 150-200 g mlečne čokolade, 2-3 kašike ulja + još rendane čokolade za dekoraciju.
Priprema: Prvo skuvati fil - razmutiti griz u malo mleka, a ostatak stavite da provri sa šećerom. Kad provri dodajte razmućen griz, zakuvajte, pa dodajte kokos. Ostavite da se lagano hladi.
Zagrejte rernu na 180 stepeni, pa počnite da pripremate testo - svih 8 jaja umutite sa 30 kašika mleka, šećera i ulja. Kada se šećer istopi, dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Dobro sjedinite, pa izlijte pola smese u veći okrugli pleh i pecite 30 minuta.
Prohlađen fil zatim izlijte na polu pečenu koru, prelijte ostatkom smese za testo i vratite u rernu na još 10 minuta.
Za glazuru otopite mlečnu čokoladu sa uljem na laganoj vatri uz neprestano mešanje. Prelijte preko prohlađenog kolača i odozgo obilno pospite rendanom mlečnom čokoladom.
Pre služenja dobro ohladite, a zatim uživajte u fenomenalnom ukusu!