Sastojci:
500 g kora
za prvi fil: 3 veća jaja, 3 kašike sećera, 1 šolja (2 dl) ulja, pola šolje pšeničnog griza, 1 šolja jogurta, 1 kesica praška za pecivo
za drugi fil: 1 l mleka, 9 kašika šećera, 3 pudinga od vanile
Priprema:
Najpre skuvati puding u mleku i ostaviti da se malo prohladi (ne sasvim) uz povremeno mešanje kako se ne bi stvorila korica.
Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca, ulje, griz, prašak za pecivo i jogurt.
Prebrojati koliko imate kora i podeliti ih na četiri dela, tako da dobijemo četiri štrudle.
Slagati kore – na prve tri staviti po tri, četiri kašike prvog fila, a na četvrtu koru staviti topao puding i urolati. Tako uraditi i sa preostalim korama.
Štrudle premazati ostatkom fila ili sa malo ulja i staviti u rernu da se ispeku oko 15 minuta na 180 stepeni.
Sačekati da se prohladi, pa iseci i posuti šećerom u prahu.
Prijatno!
Torta Policajka: Recept koji bi svaka domaćica trebalo da zapiše!