Domaća poslastica

Mus sa piškotama koje sami pečete: Desert koji se topi u ustima a jednostavno pravi! (RECEPT)

Lagana i ukusna poslastica

Trpeza 25.04.2018. - 09:16h Autor: zenskimagazin.rs
Foto: Profimedia

Kejk-mus sa piškotama je vrlo lagan desert, ukusan i takođe vrlo lepog izgleda! Predstavljamo vam jednostavan recept za ovu deliciju.

 

Sastojci:

 

- 50 g brašna
- 50 g šećera
- 2 jajeta
- 5 ml limunovog soka
- 800 g pavlake (38%)
- 380 g kondenzovanog mleka
- liker
- 20 grama želatina
- bela čokolada

foto: Profimedia

Priprema:

 

Rernu zagrejati na 180 stepeni. Odvojite belanca od žumanaca. Belanca umutite sa limunovim sokom i šećerom dok ne dobijete čvrstu penu. Dodajte lagano žumanca i mutite mikserom. Na kraju dodajte brašno i promešajte sve sastojke. Testo sipajte u konditorski špric za testo i na pleh koji je obložen papirom napravite "štapiće", odnosno piškote. Smanjite temperaturu na 100 stepeni i pecite 25 minuta.

 

Piškote naređajte na dno kalupa i sa strane. Hladnu pavlaku umutite miskerom. U tankom mlazu dodajte kondenzovano mleko i liker po želji. Želatin rastvorite u 150 ml vode i dodajte u krem. Sipajte smesu u kalup preko piškota i stavite je u frižider dok se u potpunosti ne ohladi i stegne.

 

Ukrasite desert čokoladnim prelivom, rendanom belom čokoladom ili orasima.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...