Neodoljiv ukus

Brzo se prave, još brže pojedu: Slasne italijanske oblande (RECEPT)

Ovaj kolač će uneti duh Italije i svu raskoš njihove nacionalne kuhinje u vaš dom
Trpeza 24.01.2016. - 14:26h Autor: lisa.rs
Foto: Shutterstock
  • Srednje teško

Sastojci

  • 100 g naseckanih kandiranih pomorandži
  • po 250 g neoljuštenih badema i oraha
  • 50 g neslanih pistaća
  • 50 g pinjola
  • 240 g meda
  • nekoliko listova oblandi
  • ZA ŠEĆERNU GLAZURU:
  • 360 g prah šećera
  • 30 g glukoze
  • 120 g vode
  • ZA SLATKI SNEG:
  • 60 g belanaca
  • 30 g prah-šećera

1. Stavite da provri šećer, glukoza i voda. U drugoj šerpici zakuvajte med. Ulupajte belanca u čvrst sneg sa šećerom, piše Lisa.rs.

 

2. Čim med dostigne temperaturu od 125 stepeni, umešajte sneg od belanaca i sklonite s ringle. Šećerna masa bi u međuvremenu trebalo da je zagrejana na 145 stepeni. Pomešajte je s medom i belanacima, pa sve zajedno penasto mutite pet minuta.

 

3. Na pleh rasporedite kandirano i koštunjavo voće, pa zagrejte u rerni na 100 stepeni i potom umešajte u smesu. Pleh obložite papirom za pečenje, stavite oblandu, premažite je smesom debljine 1 cm, prekrijte drugom oblandom, pa pokrijte zrnima pasulja (da pritisnu kolač).

 

4. Ostavite 12 sati u frižideru, pa oštrim nožem isecite na kvadratiće.

 

Tradicionalno jelo iz srca Hercegovine: Kako da napravite Hajdučku tepsiju! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...