PUN STOMAK DOBROG RUČKA: Špecle, belo meso i povrće - kremast i sočan obrok koji se dopada baš svima

Potraga za savršenim obrokom može da se završi sada i ovde, jer ste upravo našli savršeno ukusan recept za ručak

Recepti
Autor:
PUN STOMAK DOBROG RUČKA: Špecle, belo meso i povrće - kremast i sočan obrok koji se dopada baš svima
Recept za sočan obrok, Foto: Printscreen/youtube

Novo jelo teško je naći i onim ljudima koji kuvaju svaki dan najviše ponestaje ideja za različit obrok. Ali ovakvo jelo sigurno do sada niste spremali:

Sastojci:

  • 300-400 grama špecli
  • 3 mlada crna luka
  • 100gr. šumskih pečuraka ili 200gr. šampinjona
  • 3-4 paprike
  • 400gr. pilećeg filea
  • Ulje, so, biber

Bešamel sos:

  • 30gr. putera
  • Ulja,
  • 1,5 kašike brašna,
  • so, biber, beli luk
  • 250ml. mleke,
  • 300ml. pavlake za kuvanje
    Špecle
    foto: Printscreen/youtube

Priprema: Na tiganju prodinstajte pečurke, a potom im dodajte mladi luk, a zatim i paprike i pileći file. Začinite sa biberom i sa soli, a potom sklonite sa ringle kada se izdinsta do kraja.

U šerpi skuvajte špecle, a možete i široke rezance. Za to vreme napravite bešamel sos tako što ćete rastopiti puter, pa dodati beli luk, a potom i brašno. Kada se sve lepo uprži dodajte mleko, a onda i pavlaku za kuvanje i začine.

Kada sve provri, sklonite sa ringle i servirajte. Serviranje uradite tako što ćete na poslužavniku staviti špecle, preko njih sos, a potom bešamel sos i rendan kačkavalj. Uživajte.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs