RECEPT ZA MUSAKU OD STAROG HLEBA: Jeftinija i duplo brže je gotova od klasične, a podjednako je ukusna

Musaka od starog hleba oduševiće sve vaše ukućane, a sjajno je rešenje za večeru.

Trpeza
18:18h Autor:
RECEPT ZA MUSAKU OD STAROG HLEBA: Jeftinija i duplo brže je gotova od klasične, a podjednako je ukusna
Recept za musaku od starog hleba, Foto: Profimedia

Musaka je jedno od omiljenih jela na našoj tradicionalnoj trpezi, a njen originalni recept poreklom je iz Grčke.

Naše domaćice već su se izveštile da musaku pravime na različite načine - sa krompirom, tikvicama, karfiolom... Ovaj recept je za čuveno jelo sa starim hlebom, koje em što se brzo sprema uštedećete novac i nećete bacati hranu.

Sastojci:

  • 400 g mlevenog mesa
  • 200 g kisele pavlake
  • 150 g kačkavalja
  • 3 jajeta
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 stari hleb
  • 150 m mleka
    Musaka od starog krompira idealano je rešenje da ne bacate hranu
    Musaka od starog krompira idealano je rešenje da ne bacate hranu foto: Printscreen/ youtube/ Letina Kuhinja

Priprema:

Sitno naseckajte crni luka, pa ga prodinstajte na malo ulja da zastakli. Potom dodajte mleveno meso i sitno seckani beli luk, pa sve zajedno dinstajte takođe na umerenoj vatri narednih 15 minuta. Nauljite dublji četvrtasti pleh, pa u nega ređajte rezani stari hleb (možete ukloniti koricu). Potom preko stavite fil sa dinstanim mesom, i na kraju poređajte još jedan red hleba. Na nekoliko mesta probušite viljuškom, pa zalite sve mlekom. Umutite jaja i pavlaku, dodajte malo soli i takođe prelijte preko. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta, dok musaka ne dobije lepu zlatno žutu boju. Pred kraj pečenja odozgo dodajte narendani kačkavalj.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs