Uvek će vam ispasti vrhunski

Kako da vam PATIŠPANJ UVEK DOBRO NARASTE: Ova caka NE MOŽE DA OMANE!

Nikad više nećete imati problem

Recepti
Autor:
Kako da vam PATIŠPANJ UVEK DOBRO NARASTE: Ova caka NE MOŽE DA OMANE!
Foto: Shutterstock

Koliko vam se puta dogodilo da niste bili zadovoljni kako vam je ispao patišpanj koji ste ispekli?

Postoje određene cake koje je dobro zapamtiti i pridržavati ih se kad god pripremate kolače, tako neće biti problema oko uspeha, a otkriva ih gastro.hr blogerka Nataša Pralica.

- Ukoliko nije drugačije naglašeno u receptu, žumanca i belanca mutite odvojeno.

- Belanca uvek stavljajte u potpuno suvu posudu.

- Kada žumanca penasto umutite sa šećerom, ne ostavljajte da stoje i da se pravi korica, već nastavite odmah da dodajete druge sastojke.

- Brašno i prašak za pecivo uvek zajedno prosejte, a ako ne želite da sejete, prve ih promešajte zajedno.

- Kada dodajete belanca u žumanca, uvek lagano sjedinite varjačom, jer se može dogoditi da smesa padne ukoliko se to uradi mikserom.

- Rerna uvek prvo mora da se zagreje - tek se onda patišpanj stavlja na pečenje.

- Nikada ne otvarajte rernu dok ne prođe barem pola pečenja, jer se može dogoditi da patišpanj padne.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs