sočno meso!

Da li ste probali patku sa narandžom? Uz ovaj specijalitet vaša trpeza izgledaće božanstveno! (RECEPT)

Recepti
Autor:
Da li ste probali patku sa narandžom? Uz ovaj specijalitet vaša trpeza izgledaće božanstveno! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Ovaj specijalitet definitivno će postati jedan od vaših najdražih. Sočno meso patke u kombinaciji sa slatkastim aromama meda i narandže najbolje će se složiti s pečenim krompirom, ali može i sa testetninom, heljdom ili pireom. Kada je u pitanju vreme pečenja, ono zavisi od težine patke, ali ona se obično peče dva do tri sata. Vodi se pravilom što duže, to bolje kako bi meso bilo što mekše i sočnije. Ostane li sosa od pečenja, nikako ga nemoj baciti. Možete ga prebaciti u manju posudu i poslužiti uz patku.

Sastojci:

1 patka

80 gr meda

3 kašičice vinskog sirća

3 kašičice maslinovog ili suncokretovog ulja

2 kašičice masti

1 narandža

50 ml vode

so

Ovako se sprema svinjetina na seoski način: Meso toliko sočno i meko da se raspada! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Postupak pripreme:

Očišćenu patku uvaljajte u so i spolja i iznutra. U činiji izmešajte med, sirće i ulje pa time premažite patku sa svih strana. Možete staviti u nju pola narandže. Potpo stavite patku u nauljen kalup, sipajte vrelu vod u na dnu i pecite u rerni na 190°C.

Tokom pečenja povremeno premazujte patku preostalom mešavinom s medom pa polijte toplom vodom. Nakon sat vremena naređajte uz patku kriške narandže pa pecite još sat vremena. Neka malo odstoji pre nego što je narežete na manje komade.

Da biste smršali jedino je važno šta jedete na kraju dana: Nutricionista Burel otkriva kako treba da izgleda pravilna večera!

foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs