Koliko vam se puta dogodilo da niste bili zadovoljni kako vam je ispao patišpanj koji ste ispekli?
Postoje određene cake koje je dobro zapamtiti i pridržavati ih se kad god pripremate kolače, tako neće biti problema oko uspeha, a otkriva ih gastro.hr blogerka Nataša Pralica.
- Ukoliko nije drugačije naglašeno u receptu, žumanca i belanca mutite odvojeno.
- Belanca uvek stavljajte u potpuno suvu posudu.
- Kada žumanca penasto umutite sa šećerom, ne ostavljajte da stoje i da se pravi korica, već nastavite odmah da dodajete druge sastojke.
- Brašno i prašak za pecivo uvek zajedno prosejte, a ako ne želite da sejete, prve ih promešajte zajedno.
- Kada dodajete belanca u žumanca, uvek lagano sjedinite varjačom, jer se može dogoditi da smesa padne ukoliko se to uradi mikserom.
- Rerna uvek prvo mora da se zagreje - tek se onda patišpanj stavlja na pečenje.
- Nikada ne otvarajte rernu dok ne prođe barem pola pečenja, jer se može dogoditi da patišpanj padne.