Pravi desert

Japanska baklava: Jednostavan recept za fantastičan kolač! (RECEPT)

Ako vam treba recept za brz, a ukusan kolač, na pravom ste mestu

Trpeza 14.08.2019. - 21:48h Autor: Stil
Foto: Profimeida

Sastojci: 1 šoljica mleka; 1 šoljica griza; 1 šoljica brašna; 1 šoljica mlevenih oraha; 1 šoljica šećera; 2 cela jaja; 1 prašak za pecivo.

 

Za preliv: 1,5 šoljica vode; 2 šoljice šećera.

 

Priprema: Mikserom umutiti jaja, pa dodati sve ostale sastojke. Smesu preručiti tepsiju i peći na 180 stepeni celzijusa. 

 

Dok se baklava peče, u šerpu stavite vodu, šećer i limun pa sve to stavite na ringlu da provri.

 

Vruć kolač preliti ohlađenim prelivom. Umutite šlag iz kesice pa ga stavite na svaku kocku ohlađene baklave.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...