preukusno

Hrskava pita od gotovih kora sa tikvicama i mladim lukom: Proleće na tanjiru! (RECEPT)

Još jedan neodoljiv recept božanstvenog ukusa iz Bakinje kuhinje! 

Trpeza 06.05.2019. - 10:04h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

 

  • 1/2 kg tankih kora
  • 1 manja mlada tikvica 
  • 1 veza mladog crnog luka
  • 100 gr kisele pavlake
  • 100 gr šunkarice
  • 1 jaje
  • soli
  • bibera
  • ulje

 

Priprema:

 

Tikvice izrendati sa korom ako je mlada i posoliti. Na ulju propržiti seckan luk dodati na kockice šunku i isceđenu tikvicu koja je odstojala bar 10 minuta u soli.


Studentsko jelo kojeg se rado sećamo: Flekice sa kupusom se jedu u slast! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

Skloniti sa šporeta, dodati pavlaku, jaje, bibera i sve izmešati.

 

Raširiti prvu koru, premazati nadevom tanko po kori ( ne mnogo da ne bude gnjecava) dodati odozgo drugu koru i nju malo premazati nadevom.

 

Gurmanski raj: Bakin pasulj sa tikvicama i domaćim kobasicama koji ćete pamtiti! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

Presaviti krajeve pa uviti u rolnicu. Pleh obložite pek papirom ili ga namažite uljem uz pomoć četkice. 

 

Ređati rolnice u pleh do utroška materijala. Premazati rolnice uljem i staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni, 40-45 min da dobro porumeni i dole i gore. 

 

Služiti uz kiselo mleko ili jogrurt.

 

Uživajte u božanstvenom ukusu!

 

Izbor: Kod bake u gostima

 

Najbolja ruska salata mora da sadrži ovo: Bogat ukus koji se ne zaboravlja! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...