Najbolja nega

Moć prirodnih minerala: Za telo su od vitalne važnosti, a kako utiču na kožu?

Pružite koži dodir prirode, ona to zaista zaslužuje

Škola nege lica
Autor:
Moć prirodnih minerala: Za telo su od vitalne važnosti, a kako utiču na kožu?
Foto: Shutterstock

I vrapci na grani do sada su sigurno naučili - za dobro zdravlje i lepotu presudne su izbalansirana ishrana i zdrave navike.

Dermatolozi vas ne savetuju da izbacite masnu hranu i slatkiše iz ishrane zato što im niste simpatični, već zato što sve što unesemo u telo, bilo preko hrane ili preparata za negu, i te kako se odražava na izgled.

Zato drage dame, da biste bile vitke, zdrave i lepe, namirnice birajte prema nutrijentima koje sadrže, a isto treba da učinite i sa preparatima za negu. Iako se većina žena fokusira na vitamine, mnogi zaboravljaju na drugu veoma važnu stvar i za zdravlje i za negu - minerale.

Da li ste znali da 4,5 odsto telesne mase čoveka čine minerali?

Ovaj podatak dovoljno nam govori o važnosti minerala za funkcionisanje organizma. Iako se prirodno nalaze u našem telu, ono ne može da ih proizvede, pa je neophodno da na vreme mislimo i pronađemo dobar izvor minerala, jer usled njihovog nedostatka, zdravlje popušta, a blistava i lepa koža postaju prošlost.

Kako biste sačuvali zdravlje, potrudite se da sebi svakog dana obezbedite hranu bogatu najvažnijim mineralima poput cinka, magnezijuma, selena, gvožđa, kalcijuma i joda.

Svakim danom koža je sve jača, blistavija, otpornija: Sve više žena okreće se ovakvoj nezi!

foto: Shutterstock

A šta ćemo sa kožom?

Sa kožom stvari nisu toliko jednostavne. Naravno, namirnice pune minerala koje jedete imaće određeno blagotvorno dejstvo i na kožu, ali ako joj ne podarite dobru negu koja će joj pružiti neophodnu hidrataciju i dovoljnu količinu minerala, izgubiće sjaj, blistavost i zdrav izgled. Na vašem licu tada će se ogledati samo umor, stres i sve ono loše čemu smo svakog dana izloženi, a zbog čega koža propada, poput jakog sunca, vetra, prašine, prljavšine...

Kako snabdeti kožu dovoljnom količinom minerala?

Postoji proizvod koji u jednoj bočici čuva minerale, i to izolovane od sastojaka sa razarajućim efektom, poput alkohola i veštačkih dodataka. U pitanju je Vichy Minéral 89, revolucionarni buster od 11 prirodnih sastojaka, od kojih su najvažniji mineralizovana termalna voda u koncentraciji od neverovatnih 89 odsto (prvi i jedini takav proizvod na našem tržištu!) i hijaluronska kiselina, koja je osnova lepe, elastične, hidrirane i blistave kože.

Šta je buster i zašto treba što pre da ga uključite u svakodnevnu negu kože?

Nežna gelasta struktura Vichy Minéral 89 bustera pružiće vam nezamenljiv osećaj osveženja, kao da ste se upravo umili čistom, nezagađenom vodom prepunom ključnih minerala iz nedodirljivih dubina prirode. Koristi se dva puta dnevno, ujutro i uveče, a dve kapi su vam sasvim dovoljne za celo lice.

Ako nanošenje Vichy Minéral 89 bustera postane vaša rutina ujutro pre nanošenja šminke i uveče pre uobičajene noćne nege, ubrzo će vaše lice biti znatno lepše i blistavije, izgledati mnogo zdravije, a vi ćete biti oduševljeni i puni samopouzdanja sa vašim novim zaštitnim znakom - besprekornim tenom!

3 najštetnija faktora koji uništavaju kožu: Najefikasniji način da sprečite njihov negativan uticaj!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs