Ključni korak

Šta je buster i zašto treba što pre da ga uključite u svakodnevnu negu kože?

Za početak, morate da obratite pažnju na sastojke

Škola nege lica
16:46h Autor:
Šta je buster i zašto treba što pre da ga uključite u svakodnevnu negu kože?
Foto: Shutterstock

San svake dame definitivno je blistavo lice bez nesavršenosti, na kojem se ne vidi da je iza nas luda noć ili gledanje čitave sezone omiljene serije do kasno.

Baš zbog toga na tržištu postoji more proizvoda za negu, u kojima se, nažalost, često pogubimo, jer retko ko danas ima vremena da pored obaveza na poslu ili fakultetu, društvenog života i izlazaka, svakog dana posveti mnogo vremena nezi.

Ako je ikako moguće, bilo bi najbolje kada bi postojao jedan proizvod koji će biti sve što nam treba u jednoj bočici, a po mogućstvu i da se brzo suši kako bismo mogle da nastavimo sa svojom rutinom i krenemo za obavezama što pre.

Jedan od najnovijih koji defnitivno obećava i opako je blizu "savršenstva" kada je u pitanju kozmetika, jeste buster. Ime je dobio po engleskoj reči "boost", koja u slobodnom prevodu znači "ojačati", "dopuniti", "podići na viši nivo".

Kada je u pitanju nega kože, reč je o ojačavanju zaštitne barijere kože i upravo je to glavna namena bustera.

Zašto je važno da barijera kože bude što jača?

U užurbanom vremenu u kojem živimo, mnogo je negativnih faktora kojima je koža izložena svakog dana - žrtvujemo san bukvalno za sve i svašta, pa nije ni čudno što smo stalno umorni.

foto: Profimedia

Na ovaj naš potez, koža "odgovara" sivilom, beživotnim izgledom i nimalo privlačnim tenom. Gubi se onaj sjaj i blistavost koji inače čine da lice zrači, a koža samim tim deluje starije nego što zaista jeste.

Baš zbog toga nastali su busteri - ojačivači zaštitne barijere kože, čija je svrha da praktično budu štit na licu koji brani kožu od ovih štetnih faktora koje, čini se, nikako ne možemo da izbegnemo.

Upravo ta zaštitna barijera na koži igra ključnu ulogu u hidrataciji, koja je neophodna za zdravlje kože, ali i za taj divan, blistav izgled kojem svaka žena teži.

Hidratacija koju pruža buster kožu će učiniti punijom i poboljšati njen tonus, a redovnom upotrebnom, postaće i otpornija na štetne uticaje zagađenja, horničnog umora i konstantnog stresa.

Kako izabrati pravi buster?

Za početak, morate da obratite pažnju na sastojke – sve preparate koji sadrže veštačke mirise, boje i agresivne dodatke poput alkohola trebalo bi odmah da otpišete, jer sami po sebi mogu da imaju štetan efekat i da iziritiraju kožu, naročito onu osetljivu.

Sledeći korak je da pazite da proizvod sadrži sastojke koje koža voli i koji su joj neophodni, poput minerala i hijaluronske kiseline.

Benefiti minerala naširoko su poznati, kako za zdravlje tako i za lepotu, dok je hijaluronska kiselina, koja je zapravo sastavni deo vezivnog, epitelnog i neuronskog tkiva u telu svakog čoveka.

Pre nekoliko meseci na naše tržište je stigao jedan ovakav proizvod, koji obuhvata sve navedeno – Vichy Minéral 89. Napravljen od svega nekoliko sastojaka i pogodan za sve tipove kože, uključujući i osetljivu, ovaj proizvod je više od obične nege.

Testiran je pod nadzorom dermatologa i oftalmologa na osetljivoj koži, a svežina koju će kapljica ovog bustera podariti celom vašem licu momentalno će učiniti da se osećate lepše, a vaša koža čisto, zdravo i osveženo.

Nanosi se dva puta dnevno, u količini od po dve kapljice, ujutro pre drugih proizvoda koje inače koristite, a uveče nakon skidanja šminke i uobičajenog čišćenja lica.

Nakon 4 nedelje korišćenja Vichy Minéral 89 bustera, 71% korisnica smatra da ten kože izgleda ujednačeniji, 71% da je koža boljeg tonusa, a 75% korisnica reklo je da im koža izgleda zdravije! Ako I vi želite snažniju, puniju kožu sa zdravim sjajem, neka vaš izbor bude baš Vichy Minéral 89!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs