Obratite pažnju

3 ključna koraka u nezi kože: Ispratite ih i opet ćete imati blistavo lice!

Retko ko danas može da kroz ishranu unese sve što je koži potrebno za zdravlje i lep izgled

Škola nege lica
16:46h Autor:
3 ključna koraka u nezi kože: Ispratite ih i opet ćete imati blistavo lice!
Foto: Shutterstock

Ovih dana uživamo u poslednjim sunčanim danima. Teško da možemo da kažemo da ne tugujemo - sigurno će nam nedostajati tople noći i sunčanje tokom celog popodneva, ali kad razmislimo sa druge strane, možda je vreme za pravo osveženje.

Izgleda da toliko obožavamo topli dodir sunčevih zraka na licu, da ne pričamo o slanoj morskoj vodi o kojoj maštamo (i maštaćemo!) tokom ostatka godine, da potpuno zaboravljamo koliko leto može negativno da utiče na izgled kože.

Stres koji velika vrućina uzrokuje našoj koži nije zanemaljiv, a vidi se kroz gubitak boje, svežine i blistavosti. Kad se svemu tome dodaju i zagađenja kojima smo stalno izloženi, izlasci do kasno uz rano ustajanje, došli smo do toga da nam koža izgleda veoma umorno i beživotno, mnogo pre vremena!

Zato je vreme da se uozbiljimo i počnemo pravilno da negujemo kožu.

Pravilna nega podrazumeva, kao prvo, da kožu ne izlažemo dodatnom stresu, poput odlaska u krevet sa šminkom, nedovoljnog sna i preskakanja redovnog čišćenja lica. Kao drugo i najvažnije, da pružimo koži sve što joj je neophodno, tako što ćemo ispoštovati tri ključna koraka u nezi kože:

1. Hidratacija

Da bi koža bila zdrava, blistava i odisala svežinom, mora da bude nahranjena. To pre svega podrazumeva hidrataciju, koja će regulisati ili sprečiti eventualnu suvoću, zbog koje koža izleda beživotno.

foto: Shutterstock

2. Učiniti je otpornijom na spoljašnje uticaje

Dobra preventiva je definitivno lek za sve - ako učinite sve što možete da smanjite štetne uticaje faktora iz okoline, posledice će biti minimalne. Ali, to ne možete da učinite bez trećeg koraka!

3. Ojačati prirodnu barijeru kože

Postoji način da na vaše lice praktično stavite štit koji će je braniti od štetnih uticaja! Taj štit najmoćniji je kada se "sastoji" od dobre hidratacije i minerala, koji su neophodni i nezamenljivi kada je u pitanju lepota.

Budimo realni, retko ko danas uspeva da kroz ishranu unese dovoljnu količinu svih potrebnih minerala, pa vam u tome najviše može pomoći preparat sa njihovom visokom koncentracijom.

Sada je tu Vichy Minéral 89, najmoćniji saveznik i pravi štit od negativnih uticaja za vašu kožu!

Prvi put sa koncentracijom od neverovatnih 89 odsto, ovaj snažni buster istog trenutka deluje osvežavajuće na kožu, dok je usput hidrira i pruža blagotovorna svojstva minerala kroz termalnu mineralizovanu vodu, koja je njegov glavni sastojak.

Uz to, Vichy Minéral 89 sadrži i hijaluronsku kiselinu, prirodni sastojak vezivnog tkiva kože, što je čini neophodnom za negu blistave i zdrave kože. Ne morate da brinete ni za tip kože, ni za godišnje doba - Vichy Minéral 89 namenjen je svim tipovima kože, čak i osetljivoj, a odličan je izbor za negu tokom čitave godine, jer ne sadrži teške i agresivne sastojke.

Bez alkohola, veštačkih mirisa i boja, Vichy Minéral 89 predstavlja prirodnu snagu minerala u kombinaciji sa hijaluronskom kiselinom, koji udruženim delovanjem vašoj koži vraćaju blistavost, svežinu i prirodan sjaj već nakon nekoliko dana od početka korišćenja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs