Ključni koraci

Sprečite da štetni uticaji iz okoline unište vašu kožu: Evo kako!

Osim što se treba što bolje čuvati od štetnih uticaja iz okoline, kožu treba zaštititi i od agresivnih supstanci

Škola nege lica
16:43h Autor:
Sprečite da štetni uticaji iz okoline unište vašu kožu: Evo kako!
Foto: Shutterstock

Da se ne lažemo, koliko god volele da imamo dežurnog krivca na kojeg možemo da se pozovemo i "operemo" sebe od odgovornosti - za loš izgled kože nije zaslužna samo genetika.

Brz tempo života u koji smo svi, svesno ili nesvesno, upali povlači sa sobom i navike koje i te kako mogu da naruše izgled naše kože.

Na primer, nemoguće je da postignemo baš sve što smo zamislile – i da odradimo smenu na poslu ili odslušamo sva predavanja sa punom pažnjom, potom da ispoštujemo sve drugarice i obećane kafe, da uveče s užitkom ispijemo poneki koktelčić, a da ujutro ponovimo čitav proces bez posledica i znakova umora.

Tu su i navike kojih se teško odričemo, poput kasnog odlaska u krevet, često i sa šminkom, pušenja, neposvećivanja dovoljno pažnje nezi, ali i neizbežni uticaji iz životne sredine, kao što su vremenski uslovi, zagađenja i tako dalje, a na koje, nažalost, ne možemo mnogo da utičemo.

Ali, šteta značajno može da se spreči ili popravi uz adekvatnu negu!

foto: Profimedia

Dobra prevencija smanjiće štetno delovanje spoljašnjih faktora i očuvati vašu svežinu i blistav sjaj lica, a njena osnova je zapravo ojačanje zaštitne barijere na koži.

Šta možemo da uradimo?

Prvi korak ka postizanju čvrste barijere kože koja će praktično kao štit odbraniti lice od negativnih delovanja jeste hidratacija. Ono što nikako ne smemo da zaboravimo jeste i snaga prirodnih minerala, koji čine čuda za čitavo telo, pa tako i za zdravlje i besprekoran izgled kože.

Osim što se treba što bolje čuvati od štetnih uticaja iz okoline, kožu treba zaštititi i od agresivnih supstanci, poput alkohola i veštačkih dodataka, kojih su proizvodi za negu na našem tržištu prepuni. Izbegavanje ovih često korišćenih sastojaka važno je jer izloženost kože njima može da pogorša stanje, naročito ako se radi o osetljivoj koži.

Kakav proizvod treba da biramo?

Zato je važno da pronađete dobar preparat koji može da vam pruži sve navedene benefite, a da pritom nema nus pojava.

Jedini takav koji je dostupan na našem tržištu jeste Vichy Minéral 89, klinički ispitan proizvod napravljen od minimum sastojaka, bez alkohola, veštačkih boja i mirisa, namenjen svim tipovima kože, uključujući i osetljivu!

Svakodnevna nega ovim revolucionarnim busterom podariće vašoj koži neophodnu hidrataciju, neverovatne blagodeti minerala (prvi proizvod sa koncentracijom termalne vode bogate mineralima od neverovatnih 89 odsto), ali i hijaluronsku kiselinu, prirodni sastojak koji se nalazi u tkivu kože i koji je zadužen za punoću i zdraviji izgled.

Podarite vašoj koži samo najbolje - podarite joj sveži dodir Vichy Minéral 89 bustera i gledajte kako vaša koža iz dana u dan postaje sve blistavija, zdravija i kako sve više zrači svežinom i neodoljivim prirodnim sjajem!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs