Stvari koje ne možete da sakrijete

Zapanjujuće: Šta Fejsbuk zna o vašem raskidu

Uz sve radoznale ljude, vaš raskid prati i Fejsbuk, odnosno njegovi zaposleni. Rezultati pokazuju da ostavljena osoba počinje više da koristi ovu društvenu mrežu, a uočen je rast od čak 225 odsto
Ljubav i zavođenje
13:18h Autor:
Zapanjujuće: Šta Fejsbuk zna o vašem raskidu
Foto: Shutterstock

Nekada su stvari bile jednostavnije: kada biste raskinuli, to biste znali samo vi, vaš dečko i vaši bliski prijatelji.

Koliki je "rok trajanja" modernih veza, saznajte OVDE.

Sada to znaju svi koji imaju pristup Fejsbuku, pa tako ne treba da čudi ako vas odjednom pozove tetka sa kojom niste razgovarali neko vreme i počne da vas ispituje o intimnim informacijama - zbog čega ste raskinuli i kako se osećate.

Uz sve radoznale ljude, vaš raskid prati i Fejsbuk, tj. njegovi zaposleni. Tako je, na primer, odnedavno dostupan novi podatak do kojeg su Fejsbukovci došli prateći parove na ovoj društvenoj mreži. Proučavanjem parova koji su u vezi bili minimum 4 nedelje, Fejsbuk prati trenutak kada osoba, na primer muškarac, promeni status veze.

OVDE saznajate šta muškarci ne podnose na Fejsbuku.

Fejsbukov tim tada proučava profil druge osobe (za koju pretpostavljaju da je ostavljena), a rezultati pokazuju da je ostavljena osoba počela više da koristi Fejsbuk - uočen je rast od 225 odsto.

Pretpostavlja se da ostavljena osoba na Fejsbuku traži svojevrsnu terapiju, špijunira bivšeg ili jednostavno razgleda potencijalne nove partnere.

Međutim, verovali ili ne, raskid ima i dobre strane. Saznajte koje su to OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs