Proleće je idealno vreme za pripremu obroka na otvorenom. Istina, sezona roštiljanja traje cele godine, ali kao što godina počinje u januaru, tako možemo reći da roštiljanje počinje u aprilu, s prvim toplim vikendima.

Kultura roštiljanja kod nas je jako razvijena pa skoro da nema osobe koja barem jednom u životu nije probala obrok s drveta, uglja ili s "rešetke".

Hrana pripremljena na roštilju jako je zdrava za organizam, a roštiljanje kao takvo savršen je oblik druženja s porodicom i prijateljima. Ako se budete pridržavali barem nekih od ovih pravila, ovaj obrok pamtiće svi - zbog ukusne hrane i sigurne zabave.

Pred nama je sve više toplih i sunčanih dana s kojima dolazi i sve više aktivnosti na otvorenom. Jedna od najdražih velikom broju ljudi svakako je roštiljanje. Bilo da roštiljate u stanu, na balkonu, u vrtu ili obližnjem parku, za svaki obrok na otvorenom vrede ista pravila...