Potrebno je:
300 ml vode 1 kašika šećera susam i ostale semenke (po želji) 50 ml ulja
30 g kvasca 400-500 g brašna 100 g margarina
Priprema:
Kvasac potopiti u malo mlake vode. Dodati šećer, ulje, brašno, so i sve dobro umesiti da nam testo bude srednje tvrdo. Ostaviti ga na toplom da nadođe. Razviti ga na prst debljine, podeliti na pola, pa jednu polovinu namazati margarinom i poklopiti drugom. Zatim opet razviti, preseći, poklopiti i tako 4 puta, kao što je prikazano na videu.
Ukoliko vam je lakše, ne morate seći, samo mažite i presavijajte kao papir.
Razvijte testo 1 cm debljine. Namažite sa dosta kečapa, a odozgo pospite lanene i suncokretove semenke, susam... Secite na tanke trake širine 1 cm, uvijajte i stavljajte u pleh koji ste obložili pek papirom.
Peći na 200 stepeni C oko 20-30 minuta da lepo porumeni. Prijatno!