Sastojci:

* 1/2 kg pilećih grudi
* 2 čena belog luka
* 4 kašike pirea od paradajza
* 150 g mesnate slanine
* malo bosiljka
* ulje za prženje
* 1 dl belog vina
* 5 štapića za ražnjiće

shutterstock-1726796923.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

1. Belo pileće meso iseći na šnicle i preko folije ga lagano rastanjiti čekićem za meso.

2. U šolji pomešati paradajz-pire, sitno iseckan beli luk i bosiljak, pa time premazati svaki komad mesa i prekriti ga isečenim trakama slanine. Zarolati sve zajedno, pa meso iseći na trake, koje ćete nataći na štapiće za ražnjiće. (Ako su drveni, potrebno je 30 minuta ranije ostaviti ih u vodi.)

3. Nabosti meso počevši od kraja savijanja kako se ražnjići ne bi otvarali.

4. Pržiti ih u tiganju sa vrlo malo ulja dok ne porumene, oko pet minuta sa svake strane, izvaditi ih i u tiganj uliti vino da se formira crveni sos, kojim se prelivaju ražnjići.