Osnovne informacije:

  • Kuhinja: Srpska / Balkanska
  • Tip jela: Glavno jelo, posno jelo
  • Vreme pripreme: 15 minuta 
  • Ukupno vreme pripreme: 25 minuta
  • Kalorije: ~250–300 kcal po porciji 
  • Broj porcija: 4
  • Težina pripreme: Lako

Potrebno je: 

  • 400 g krompira
  • 2 paprike (crvene ili žute)
  • 1 crveni luk
  • 150 g čeri paradajza
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 čenje belog luka
  • 1 kašičica suve začinske paprike
  • so i biber
  • sveži listovi bosiljka

Priprema:

  1. Isecite krompir na kockice, kuvajte ga u slanoj vodi oko 10 minuta i ocedite.
  2. Isecite paprike na komade, crveni luk i prepolovite paradajz.
  3. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju, propržite luk, pa pržite krompir dok ne porumeni.
  4. Dodajte paprike i pržite 5-7 minuta.
  5. Kratko promešajte paradajz, začinite solju, biberom i paprikom.
  6. Na kraju, dodajte listove bosiljka i poslužite.