Osnovne informacije:

  • Kuhinja: Francuska
  • Tip jela: Desert
  • Vreme pripreme: 40 minuta
  • Ukupno vreme pripreme: 1 sat
  • Kalorije: 1.300-1.800 kcal  
  • Broj porcija: 8

Sastojci:

* 7-9 palačinki
* 100 g mlevenog keksa
* 5 dl mleka
* 2 kašike šećera
* 1 puding od vanile
* voće (jagode, maline, višnje)

remalo-strpljenja--stockphotowomanmakingthinpancakesonfryingpaninkitchen1218537469.jpg
Torta od palačinaka je svima dostupna i lagana Foto: Shutterstock

Priprema:

1. Okrugli pleh obložite papirom za pečenje pa stavite jednu palačinku, a potom izvadite kašiku-dve toplog skuvanog pudinga i premažite je.

2. Preko pospite mleveni keks. Tako ređati i mazati palačinke, u zavisnosti od toga koliko ih imate.

3. Odozgo tanko premazati pudingom, posuti mlevenim keksom i ukrasiti voćem.

4. Tortu dobro ohladiti i poslužiti.