Potrebno je:
- 350 gr ml mesa
- 2-3 veća glavice crnog luka
- 1 kašika suvog začina ili samo soli
- mleveni biber
- ulje za prženje
- 500 gr tankih kora
Za preliv:
- 200 ml kisele vode
- 200 ml jogurta
- 50 ml ulja
- 4 jaja
- po zelji malo praška za pecivo
Priprema: Luk sitno iseckati i propržiti pa dodati meso i dinstati oko 10 minuta. Dodati začin ili samo so, malo bibera i još malo upržiti i skloniti sa vatre.
U ćiniju sipati kiselu vodu, jogurt, ulje, po željiprasak za pecivo i sve izjednačiti. Jaja izlupati malo mikserom.
Kore podeliti na tri dela, a fil na dva dela. Podmazati pleh koji se ne lepi pa poređati 7 kora tankih jednu preko druge pa staviti pola mesa. Odozgo ide opet kore pa meso i kore.
Iseći na kocke pa preliti jogurtom i kiselom vodom. Protresti pleh pa onda preko preliti ulupana jaja. Ostaviti da pita sve to lepo upije pa peći na 220 stepeni Celzijusa oko 10 minuta, smanjiti na 180 stepeni Celzijusa pa peći oko sat vremena.