Za večeru koja pomaže u sagorevanju masnih naslaga, važno je izabrati namirnice koje su niskokalorične, bogate vlaknima, proteinima, i zdravim mastima, jer pružaju sitost bez preteranog unosa kalorija. Naime, podstiču mršavljenje, posebno u predelu stomaka, jer reguliše nivo šećera u krvi i sprečava prejedanje.
Evo jednog recepta koji je idealan za večernje časove:
Pečena piletina sa povrćem i avokadom
Sastojci:
- 150 g pilećih prsa
- 1 kašika maslinovog ulja
- Pola avokada
- 1 crvena paprika
- Šaka spanaća ili rukole
- 1 krastavac
- Sok od pola limuna
- Prstohvat soli i bibera
Priprema:
Pileća prsa premažite maslinovim uljem, začinite solju i biberom, i pecite na gril tiganju ili u rerni dok ne budu gotova (oko 15-20 minuta).
Dok se piletina peče, naseckajte papriku, krastavac i avokado na komadiće. Stavite povrće na tanjir i dodajte sveže listove spanaća ili rukole.
Na kraju, piletinu dodajte na povrće, prelijte sveže isceđenim sokom od limuna, i uživajte.