Za 1,5h napravila sam 5 tegli ajvara u stanu: Recept moje tetke koji se generacijama prenosi s kolena na koleno

Zimnica može i mora da se sprema u stanu, ako drugog izbora nema. A ovaj recept i je odgovor na pitanje "Kako?"

Recepti
Autor:
Za 1,5h napravila sam 5 tegli ajvara u stanu: Recept moje tetke koji se generacijama prenosi s kolena na koleno
Foto: Printscreen/youtube

Sastojci:

  • 5 kg paprika (da su deblje i mesnatije)
  • 1,5 kg patlidžana
  • 2 supene kašike sirćeta 9%
  • 1.5 supena kašika šećera
  • 2 supene kašike soli
  • 200 ml ulja

Priprema: Paprike operite i ispecite ih u rerni. To isto uradite i sa patlidžanom. Zatim paprike i patlidžan očistite od kore i semenki. Isecite sitno, pa u blenderu sameljite. Zatim sve stavite u vrelo ulje i pržite na ringli u šerpi dok se dobro ne uprži zajedno sa sirćetom, soli i šećerom.

Čiste tegle zagrejte 10 minuta na 100 stepeni u rerni, sipate vruć ajvar u vruće tegle. Zavrnete i sve vraćate u vruću rernu. Držite tako 10 minuta na 100 stepeni, ugasite rernu i ostavite da stoji dok se ne ohladi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs