Cepkane paprike s belim lukom: Zimnica koja se s ponosom iznosi na slavsku trpezu

Zimnica je tu da obogati i sačuva ukuse povrća, a paprika je kraljica svake srpske zimnice

Recepti
Autor:
Cepkane paprike s belim lukom: Zimnica koja se s ponosom iznosi na slavsku trpezu
Foto: Printscreen/youtube

Sastojci:

  • 5 kg paprike,
  • 5 kašika alkoholnog sirćeta,
  • 1 kašika morske soli,
  • 1 glavica belog luka,
  • celerov list,
  • 100 ml ulja.

Priprema: Papriku ispeći, očistiti je i izvaditi seme. Zatim je iscepkati i staviti na rešetku da se cedi najmanje sat vremena.

U šerpu sipati ulje, pa kad se ugreje, staviti papriku da se prži i dodati so. Pržiti je oko sat vremena, a pred kraj dodati sirće, celer i krupno sečen beli luk.

Pakovati u sterilisane tegle i dobro zatvoriti metalnim poklopcima. Tegle staviti u rernu na 90 stepeni 90 minuta. Tu ih ostaviti do sutradan da se ohlade, pa ih složiti u police sa ostalom zimnicom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs