Kako Rusi kisele kupus: Zbog ovog ostaje svež od rane jeseni pa sve do proleća

Kupus već sada možete da stavite u manje kace da se zakiseli, kako biste uživali u zdravoj salati već za 20ak dana

Recepti
Autor:
Kako Rusi kisele kupus: Zbog ovog ostaje svež od rane jeseni pa sve do proleća
Foto: Shutterstock

Samo kupus je čovek unapredio kiseljenjem, a način na koji to Rusi rade je daleko najbolji:

Potrebno je:

  • kupus 2-3 kg za jednu staklenu teglu od 3 litre
  • šargarepa 2 komada
  • so 4 kašike
  • semenke mirođije
  • lovorov list 2 komada
  • biber po želji

Priprema: Operite kupus i šargarepu, naribajte kao za salatu, pa ravnomerno pomešajte. Dodajte po želji lovorov list, semnke mirođije i biber i ponovo sve promešajte.

Napunite teglu smesom od povrća i začina koju ste pripremili. U odgovarajuću staklenu posudu uspite 2l hladne vode u koju ćete dodati 4 kašike soli (po želji možete dodati i šećer), dobro promešajte, pa kad se so otopi izlijte po kupusu – sav kupus treba da bude mokar.

(Žena)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs