Paradajz pelat: Ukusna zimnica bez konzervansa i aditiva

Donosimo vam najbolji recept za paradajz sos kojem nema ravnog.

Recepti
Paradajz pelat: Ukusna zimnica bez konzervansa i aditiva
Foto: Printscreen Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

  • 5 kg paradajza
  • 100 g peršunovog lista (50g bosiljka)
  • 2 kašike šecera
  • 2-3 kašike soli
  • 200 ml ulja
  • 10 g bibera u zrnu
  • Ako volite ljuto možete dodati nekoliko papričica

Priprema:

Paradajz oprati, zarezati pri vrhu i staviti u posudu sa ključalom vodom.Ostaviti da ključa 5 minuta pa vaditi u posudu sa hladnom vodom. Nakon toga, paradajz oljuštriti i odstraniti deo gde je peteljka. Ocedite i dodajte peršun, šećer, so, ulje, biber i ljutu papričicu. Sve izblendati štapnim mikserom i kuvati oko 15 do 20 minuta. Sipati u tegle i pasterizovati.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs