Kiseli kupus iz tegle: Idealan je za sarmu, a gotov je očas posla

Mnogi se pitaju kako kiseliti kupus u teglama, a mi imamo najbolji recept.

Recepti
Kiseli kupus iz tegle: Idealan je za sarmu, a gotov je očas posla
Foto: Printscreen Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

  • Kupus
  • so
  • voda
  • 100 ml alkoholnog sirćeta

Priprema:

Izvaditi središnji deo kupusa (koren), staviti ga u šerpu punu vode da se kuva, pa u sredinu glavice sipati so i alkoholno sirće. Kuvati oko 15 minuta, pa okrenuti na drugu stranu i kuvati, takođe 15 minuta. Izvaditi glavicu kupusa na pleh. Sačekati da se malo prohladi i odvajati listove. Poređati listove jedan na drugi i urolati poput sarme pa ubacivati u teglu. Iscediti vodu iz tegle. U hladnoj vodi umutiti so. Staviti mrežicu odozgo i preliti slanom vodom. Čuvati u špajzu dok se kupus ne ukiseli.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs