Svi ljubtelji crvene papirke obožavaće pindžur po receptu iskusnih makedonski domaćica, sigurni smo u to! Idealan je kao prilog uz bilo koji specijalitet, a može da vam zameni i obrok.
Sastojci:
- 1 veza sušene paprike
- 1kg krompira
- 150 ml ulja
- so po ukusu
- 3-4 čena belog luka
- sušeni crveni patlidžan
Priprema:
Crvene sušene paprike dobro operite, uklonite peteljke i stavite u šerpu da se kuvaju dok ne omekšaju.
Omekšane paprike izvadite iz vode i odvojite "meso" od kore.
Stavite beli luk u avan i dobro ja iznječite tučkom
Kuvani krompir još vruć iseći na sitne kockice i pomešati ga sa paprikom i lukom.
Patlidžane koje ste skuvali ocedite i dodajte u smesu.
Zagrejati dobro ulje i propržiti celu smesu, uz brzo mešanje, da dobije svetlu boju, i dobro posoliti.
Poslužite ga sa sirom i uživajte u neverovatnom ukusu.