Makedonski pindžur od sušenih crvenih paprika po starinskom receptu: Savršeno ide uz svako jelo, a ukus je neopisivo lep

Žene iz Makedonije su poznate kao sjajne domaćice, a njihovi recepti, posebno za zimnicu, su neprevaziđeni!

Recepti
13:45h
Makedonski pindžur od sušenih crvenih paprika po starinskom receptu: Savršeno ide uz svako jelo, a ukus je neopisivo lep
Foto: Shutterstock

Svi ljubtelji crvene papirke obožavaće pindžur po receptu iskusnih makedonski domaćica, sigurni smo u to! Idealan je kao prilog uz bilo koji specijalitet, a može da vam zameni i obrok.

Sastojci:

  • 1 veza sušene paprike
  • 1kg krompira
  • 150 ml ulja
  • so po ukusu
  • 3-4 čena belog luka
  • sušeni crveni patlidžan
Paprika, Ajvar
foto: Thinkstock

Priprema:

Crvene sušene paprike dobro operite, uklonite peteljke i stavite u šerpu da se kuvaju dok ne omekšaju.

Omekšane paprike izvadite iz vode i odvojite "meso" od kore.

Stavite beli luk u avan i dobro ja iznječite tučkom

Kuvani krompir još vruć iseći na sitne kockice i pomešati ga sa paprikom i lukom.

Patlidžane koje ste skuvali ocedite i dodajte u smesu.

Zagrejati dobro ulje i propržiti celu smesu, uz brzo mešanje, da dobije svetlu boju, i dobro posoliti.

Poslužite ga sa sirom i uživajte u neverovatnom ukusu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs