Način na koji Turci spremaju boraniju je vrhunski: Bez mesa, jelo koje svi obožavaju

Ukoliko postite ili jednostavno tražite savršen prilog, predlažemo vam da spremite boraniju na turski način

Recepti
14:48h Autor:
Način na koji Turci spremaju boraniju je vrhunski: Bez mesa, jelo koje svi obožavaju
Foto: Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g sveže i očišćene boranije
  • 65 ml domaćeg maslinovog ulja
  • 2 paradajza
  • 1 glavica crnog luka
  • 1-2 čena belog luka
  • 1 limun
  • 1 kašičica koncentrisovanog paradajza
  • 1 kašičica šećera
  • so, biber, svež peršun

Priprema:

Na malo ulja prodinstajte crni luk, zatim dodajte paradajz pire i paradajz. Dodajte boraniju, sok od jednog limuna, šećer, so i biber pa poklopite i ostavite da se sve na laganoj vatri dinsta oko pola sata. Pred kraj kuvanja dodajte svež beli luk i svež peršun. Promešajte i poslužite toplo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs