Sastojci za fil:
- 1 veći prazi luk
- 5 do 6 crvenih paprika
- 500g krompira
- Ulje za prženje
- So, biber - po vašem ukusu
Testo:
- 200g kiselog mleka
- 200ml mineralne vode
- 100ml ulja
- 1,5 kašičice soli
- 1 prašak za pecivo
- 1 jaje
- 650g brašna
Za premazivanje:
- 200g putera ili margarina
- 100ml ulja
Priprema: U dublji tiganj prodinstajte luk, paprike i krompir. Začinite po ukusu i ostavite da se ohladi.
Umesite testo od kiselog mleka, jaja, vode, ulja, brašna i praška za pecivo. Testo razvucite što više oklagijom pa premažite sa puterom ili uljem. Zatim ponovite postupak nekoliko puta. Razvijte na kraju i filujte i uraolajte pa opet premažite i pecite na 200 stepeni Celzijusa oko 35 minuta.