Starinski recept za pitu od kupusa: Ništa lepše ni ukusnije za posne dane

Kupusara se sprema lako, a ovo je stari recept kojem niko ne može odoleti

Recepti
Starinski recept za pitu od kupusa: Ništa lepše ni ukusnije za posne dane
Kako se pravi pita kupusara?, Foto: Printscreen/youtube

Potrebno je:

  • 600g brašna + 100g. za posipanje
  • 20 do 30g kvasac
  • 1 kašičica šećer
  • 450ml voda
  • Zamešeno testo i oblikovano, spajati i premazivati uljem.

Fil:

  • 200g praziluka
  • 1kg kiselog kupusa
  • ulje za prženje + 250ml. vode

Priprema: Umesiti testo od vode, kvasca, šećera soli i brašna. Testo razviti i filovati sa uprženim prazilukom i kiselim kupusom. Formiranu pitu peći u zagrejanoj rerni na 200c./10-15min. i na180c./20 do 25min.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs