Titov višegradski kupus: Recept ličnog Maršalovog kuvara za ručak koji se topi u ustima

Kupus sa junetinom je ručak za gurmane, za uživaoce u divnom jelu i ukusnom vinu

Recepti
Titov višegradski kupus: Recept ličnog Maršalovog kuvara za ručak koji se topi u ustima
Recept za višegradski kupus, Titovo omiljeno jelo, Foto: Printscreen/youtube

Sastojci:

  • 800 gr kupusa
  • 800 gr juneće potrbušine
  • 3-4 glavice crvenog luka
  • 1 paradajz
  • 1 crvena paprika
  • 4-5 krompira
  • cela veza persuna
  • čaša belog vina
  • so, biber

Priprema: U lonac se stavi malo ulja i junetina sečena na kocke. Zatim se doda kupus sečen na krupnije kriške, a potom se doda ostatak povrća, vino, voda, ulje, so, lovor, biber. Sve se kuva što duže to bolje i na kraju se servira u tanjih tako da povrće i meso zadrži oblik u kojem je stavljeno u lonac.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs