Posni grašak se sprema bukvalno 20 minuta: Toliko je zdrav i ukusan da ga možete jesti svako drugi dan

Posna čorbica puna povrća i vitamina, savršena je za zimske dane

Recepti
10:17h
Posni grašak se sprema bukvalno 20 minuta: Toliko je zdrav i ukusan da ga možete jesti svako drugi dan
Posni grašak koji se sprema za 20 minuta, Foto: Printscreen/youtube

Potrebno je:

  • 400 gr graška
  • 1 praziluk
  • 1 velika šargarepa
  • 1 sveža paprika
  • ulje
  • paprika
  • 2 krompira
  • suvi začin
  • seckan peršunov list

Priprema: Na ulju propržiti seckan praziluk, na krugove šargarepu, secenu papriku i sve to izdinstati.

Dodati grašak i na kockice krompir. Naliti vode i kuvati oko pola sata da malo voda ispari i povrće se skuva.

Ubaciti malo mlevene paprike i suvog začina. Neka vri još dva minuta, pa dodati seckan peršun. Isključiti i ručak je gotov.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs