METOHIJSKA PITA NAD PITAMA: Puna spanaća i sira, zasitna i savršena za ručak

Ovaj kaloričan ručak zasitiće vas brzo, a dobro bi bilo kada biste uz pitu poslužili i jogurt ili kiselo mleko

Recepti
METOHIJSKA PITA NAD PITAMA: Puna spanaća i sira, zasitna i savršena za ručak
Foto: Printscreen/youtube

Sastojci za testo:

  • 400g. brašna
  • 1 kašičica soli
  • 220 ml. vode
  • 150g. masti ili putera za premazivanje

Fil:

  • 600 do 700g. spanaća,
  • divlje zelje,
  • blitva ili kopriva
  • 5 do 6 jaja
  • 100ml. ulja
  • Čaša od 200ml. jogurta
  • čaša od 150ml. kukuruznog brašna
  • 400g. beli tvrđi sir
  • 1 jaje za premazivanje

Priprema: Umesite elastično testo koje ćete ostaviti u frižider da se "odmori". Zatim, napravite fil do spanaća, blitve ili koprive, jaja, sira, jogurta, malo kukuruznog brašna. Kada dobijete kompaktan fil, punite njime kore, ali po principu objašnjenom u video. Pecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata, pa smanjite temperaturu i pecite još 15ak minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs