Donosimo vam 7 recepata za nedelju ispred nas. Ručak za svaki dan od ponedeljka do nedelje - posni obroci.
Ponedeljak - SOČIVO
Potrebno:
- 500 g zelenog sočiva
- 3 šargarepe
- 2 praziluka
- 2 čena belog luka
- 750 ml povrtnog temeljca
supena kašika maslinovog ulja
Utorak - ŠARENIŠ
Potrebno je:
- 2 glavice belog luka
- 1 crveni luk
- 1 tikvica
- 2 crvene + 2 zelene paprike
- 200 gr paradajza
- 100 ml belog vina
- 450 gr kuvanih leblebija
- so i biber
- pola kašičice dimljene paprike
Sreda - Pita sa pečurkama
Potrebni sastojci:
- 800 g kora za pitu
- 400 g seckanih, mariniranih šampinjona
- 800 g praziluka
- 250 ml gazirane vode
- 1 kašika mešavine začina
- 1 prašak za pecivo
- ulje
- so i mleveni crni biber
Četvrtak - Pastrmka
Potrebno je:
- 1 pastrmka od oko 800 grama (može i neka druga riba po izboru, bilo koja rečna, morska ili jezerska riba)
- 2 sveže zelene ljute papričice
- 3 češnja belog luka
- 1 kašika putera
- 1 kašika brašna
- 1 limun
- 1 glavica crnog luka nekoliko kapi tabasko sosa
- 200 grama pirinča
- peršun
- maslinovo ulje
- so
- mleveni crni biber
Petak - Manastirski krompir iz rerne
Potrebno je:
- 1 kg krompira
- 150-200 ml maslinovog ulja
- 1-2 limuna (sveže ceđen sok)
- 5-6 čena belog luka sečen na tri dela
- 4-5 lista lovora svaki seckan na četvrtinu
- origano, so, biber
Subota - Manastirski paprikaš
Potrebno:
- 1/2 kg krompira,
- 1/2 kg crnog luka,
- 2 šargarepe,
- 4 mesnate paprike,
- 1 veza peršuna,
- 2 kašike suvog začina,
- 2 kašike brašna,
- mlevena paprika,
- so
Nedelja: Šnicle od pirinča
Sastojci:
- 1 šolja od 200 ml pirinča,
- 2+2 kašike brašna,
- biber,
- so,
- ulje,
- 2 kašike suvih pečuraka.