Sastojci:

*4 pileća bataka *100 g crnog luka *500 g boranije *200 ml mleka *1 paradajz *2 kašike ulja *2 jajeta *peršun *so, biber

domacica-thinkstock.jpg
Foto: Thinkstock

Priprema:

1. Skinite kožicu s pilećih bataka i izvadite kosti. Na zagrejanom ulju propržite batake. Kad porumene, dodajte sitno seckan crni luk i boraniju, pa dinstajte desetak minuta.

2. Dodajte paradajz isečen na kockice (ili pelat). Začinite po ukusu i nastavite s dinstanjem.

3. Kad boranija bude skoro gotova, sipajte je u nauljenu vatrostalnu posudu, prelijte jajima razmućenim u mleku i zapecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Pospite peršunom i poslužite.

Bonus video:

Error in getting video.

02:28
PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou "Majke i snajke" objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept Izvor: Kurir televizija
02:28
PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou "Majke i snajke" objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept Izvor: Kurir televizija

Spojite namirnice, ispecite ih u rerni i poslužite toplo...

Spojite namirnice, ispecite ih u rerni i poslužite toplo...