Mafini su omiljeni gotovo svima nama, bilo da ih pravite u slanoj ili slatkoj varijanti. Mi vam donosimo naš omiljeno recept za one sa krem sirom, koji mogu da budu savršena večera ili doručak. A možete dodati i pečenicu, šunku, slaninicu, masline, ma šta god vam padne na pamet. Ukus će biti sjajan, provereno!
Sastojci:
- 1 i po šoljica mleka
- 6 kašika rastopljenog maslaca (može i 3 kašike masti)
- 2 jaja
- 1 i po šoljica belog brašna
- 1 i po šoljica palente
- 2 kašike praška za pecivo
- 200 g sira po izboru
- susam
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. U veliku činiju izmešajte mleko, jaja i rastopljeni maslac. Dodajte brašno, palentu, prašak za pecivo, so i šećer. Ukoliko želite možete da dodate sir odmah, ali isto možete u svaki kalup za mafinu da naknadno stavite kockice sira.
Kada sve dobro izmešate stavite smesu u kalup za mafine, (ne zaboravite sir), pospite ih sa susamom, a zatim pecite od 15 do 20 minuta. Možete ih poslužiti uz mleko, kogurt ili kefir. Prijatno!