DA LI JE ZDRAVO PODGREVATI KROMPIR? Mnogi misle da će biti toksičan, a evo šta je zapravo istina

U nastavku teksta saznajte da li je zdravo podgrevati krompir koji je preostao nakon jela

Recepti
18:52h Autor:
DA LI JE ZDRAVO PODGREVATI KROMPIR? Mnogi misle da će biti toksičan, a evo šta je zapravo istina
Da li krompir sme da se podgreva?, Foto: Shutterstock

Mnogi se dvoume oko toga koju hranu smemo da jedemo podgrejanu, posebno kada je u pitanju ishrana mališana.

Najčešće čujemo kako ne bi trebali da podgrevamo krompir, a koliko zapravo ima istine u tome?

Podgrejan krompir nije toksičan
Podgrejan krompir nije toksičanfoto: Shutterstock

Podgrejan krompir nije kancerogen niti toksičan, ali može da prouzroguje probavne tegobe. Naime, radi se o tome da podgrevanjem krompira dolazi do reksitalizacije skrobnih zrnaca zbog čega ona postaju teže svarljiva i često, kod onih osetljivih, mogu da prouzrokuju osećaj težine u želucu.

Ipak, vodite računa da krompir koji vam je preostao nakon ručka, bilo da se radi o pečenom ili pire krompiru, čuvate u frižideru kako biste izbegli eventualno razvijanje bakterija koje mogu loše uticati na vaše zdravlje.

Ukoliko krompir nije pokvaren možete dlobodno da ga podgrejete
Ukoliko krompir nije pokvaren možete dlobodno da ga podgrejetefoto: Shutterstock

Ukoliko se jelo od krompira nije pokvarilo nema nikakve bojazni ukoliko ga budete podgrevali, tvrde stručnjaci.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs