2 OBROKA KOJA MOŽETE DA SKUVATE DANAS I JEDETE IH NAREDNA 4 DANA: Bogovsko srpsko jelo

Vreme je naš najveći neprijatelj kada je priprema jela u pitanju. Danas vam donosimo dva recepta za jela koja možete jesti po dva dana

Recepti
Autor:
2 OBROKA KOJA MOŽETE DA SKUVATE DANAS I JEDETE IH NAREDNA 4 DANA: Bogovsko srpsko jelo
Foto: Shutterstock

Ukoliko nemate dovoljno vremena da pripremate kuvano jelo tokom radne nedelje, predlažemo vam ova dva jela koja možete jesti bukvalno naredna 4 dana. Evo o čemu je reč:

Pasulj

Pasulj je jelo koje je sve lepše kako vreme odmiče. Najbojle bi bilo da ga spremite u velikom loncu, kako bi moglo da vam traje više dana.

Potrebno je:

  • 3 glavice crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 4 šargarepe
  • pola kilograma pasulja
  • 400 grama slanine
  • so, biber, lovorov list

Priprema: Pasulj potopite u vodu i ostavite 24h da prenoći. Nakon toga ga isperite i prokuvajte u jednoj vodi. Vodu prospite a pasulj odložite sa strane. U velikoj šerpi dinstajte sitno seckanu slaninu, crni i beli luk i rendanu šargarepu. Dodajte pasulj, najlijte vodom. Stavite začine i lovor i kuvajte oko 2 sata. Ovo jelo možete da jedete u ponedeljak, pa opet u sredu.

Punjene paprike

Potrebno je:

  • 10 većih paprika
  • 500 grama mesa
  • 100 grama pirinča
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 šargerepa

Priprema: Izdinstati luk i šargarepu, pa dodati meso i opran pirinač. Izmešati i dodati začine. Napuniti paprike, poređati ih u dublju šerpu pa naliti paradajz sokom i 1 čašom vode. Kuvati na laganoj vatri oko sat vremena.

Ovo jelo možete jesti u utorak i četvrtak, s tim što jedan dan kao prilog pravite pire krompir.

punjene paprike
foto: Bakina kuhinja
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs