Kažu da nema boljeg gulaša od mađarskog, ali ti ljudi sigurno nisu videli prednost finog gulaša koji se sprema sam:

Potrebno je:

  • 500 grama svinjetine
  • 200 grama šampinjona
  • 2 veće glavice crnog luka
  • 2 crvene paprike
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika koncentrata paradajza
  • 1 litar bujona
  • 1 kašika slatke mlevene paprike
  • 1 lovorov list
  • 1 kašika brašna
  • so i biber po želji
  • mast za dinstanje
shutterstock-1013000506.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema: Kockice mesa uvaljati u brašno pa prodinstati na masnoći. Izvaditi iz masnoće, ostaviti sa strane, a u istu masnoću staviti da se dinsta luk i paprika naseckana na sitno. Dodati koncentrat paradajza, pa sve izmešati. Dodati bujon. U lonac vratiti meso, a zatim staviti i seckane šampinjone. Poklopiti lonac i ostaviti da se lagano krčka oko 2 sata.

Da su rađena ispitivanja koje jelo najviše greje dušu, sigurno bi to bio gulaš. Jer, kad pojedete jednu činijicu ovog jela i kada vam je stomak pun, nema šanse da duša ostane ravnodušna