Kažu da nema boljeg gulaša od mađarskog, ali ti ljudi sigurno nisu videli prednost finog gulaša koji se sprema sam:
Potrebno je:
- 500 grama svinjetine
- 200 grama šampinjona
- 2 veće glavice crnog luka
- 2 crvene paprike
- 2 čena belog luka
- 1 kašika koncentrata paradajza
- 1 litar bujona
- 1 kašika slatke mlevene paprike
- 1 lovorov list
- 1 kašika brašna
- so i biber po želji
- mast za dinstanje
Priprema: Kockice mesa uvaljati u brašno pa prodinstati na masnoći. Izvaditi iz masnoće, ostaviti sa strane, a u istu masnoću staviti da se dinsta luk i paprika naseckana na sitno. Dodati koncentrat paradajza, pa sve izmešati. Dodati bujon. U lonac vratiti meso, a zatim staviti i seckane šampinjone. Poklopiti lonac i ostaviti da se lagano krčka oko 2 sata.