RUČAK ZA DANAS: Fini gulaš koji se sam kuva dok vi po kući obavljate ostale poslove

Da su rađena ispitivanja koje jelo najviše greje dušu, sigurno bi to bio gulaš. Jer, kad pojedete jednu činijicu ovog jela i kada vam je stomak pun, nema šanse da duša ostane ravnodušna

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Fini gulaš koji se sam kuva dok vi po kući obavljate ostale poslove
Foto: Shutterstock

Kažu da nema boljeg gulaša od mađarskog, ali ti ljudi sigurno nisu videli prednost finog gulaša koji se sprema sam:

Potrebno je:

  • 500 grama svinjetine
  • 200 grama šampinjona
  • 2 veće glavice crnog luka
  • 2 crvene paprike
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika koncentrata paradajza
  • 1 litar bujona
  • 1 kašika slatke mlevene paprike
  • 1 lovorov list
  • 1 kašika brašna
  • so i biber po želji
  • mast za dinstanje
    Gulaš
    foto: Shutterstock

Priprema: Kockice mesa uvaljati u brašno pa prodinstati na masnoći. Izvaditi iz masnoće, ostaviti sa strane, a u istu masnoću staviti da se dinsta luk i paprika naseckana na sitno. Dodati koncentrat paradajza, pa sve izmešati. Dodati bujon. U lonac vratiti meso, a zatim staviti i seckane šampinjone. Poklopiti lonac i ostaviti da se lagano krčka oko 2 sata.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs