Današnji predlog za ručak je domaća pileća supa, ali na turski način:
Potrebno je:
- 4 pileća bataka
- 1 šargarepa
- 1 luk
- lovorov list
- voda
- maslinovo ulje
- 30 grama maslaca
- 1 šargarepa
- 2 srednja luka
- 2 čena belog luka
- 1 zelena paparika
- 2 kašike brašna
- 100 grama testenine
- so
- biber
Priprema: Jedan luk, jednu šargarepu i 4 pileća bataka, kao i lovorov list staviti u lonac sa vodom i kuvati na tihoj vatri.
Nakon 30 minuta, meso izvadite iz supe i ostavite ga sa strane. Supu procedite i ostavite sa strane bujon. U šerpicu stavite malo maslinovog ulja, malo maslaca pa na zagrejanoj masnoći prvo prodinstajte jednu izrendanu šargarepu. Dodajte sitno seckan crni luk, sitno seckan beli luk, a zatim i jednu zelenu papriku. Nakon 10 minuta dinstanja, dodajte 2 kašike brašna pa promešajte. Dodajte bujon. Dodajte biber i so i pustite da se kuva još 30 minuta. Zatim, pileće meso sitno iseckajte, pa ga dodajte u supu. Dodajte i testeninu pa ostavite da se skuva 10 minuta. Poslužite toplo.