Sastojci:
- 1 kašika maslaca
- 3 mlevena čena belog luka
- 120 mL bujona od povrća ili belog suvog vina
- 1/2 kašičice senfa
- 500 grama njoka
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 100 grama narendanog parmezana
- so
- biber
- 1 kašika svežeg peršuna
- 1 kašičica miksa italijanskih začina po želji
Rimske njoke od griza: Fantastičan ukus koji ćete upamtiti za sva vremena! (RECEPT)
Priprema:
- Dodajte maslac u tiganj i stavite je na srednje jakoj vatri.
- Nakon što se otopi, dodajte čen belog luka i dinstajte 30 sekundi.
- Umešajte bujon, senf i italijanske začine po želji, te dobro promešajte.
- Dodajte u tiganj njoke i pavlaku za kuvanje.
- Malo smanjite toplotu, poklopite tiganj i kuvajte 5 minuta.
- Skinite poklopac i umešajte parmezan.
- Ostavite da se sve zajedno kuva, nepokriveno, još nekoliko minuta dok se sos ne zgusne i njoke se ne skuvaju.
- Posolite i pobibrite po želji i ukrasite peršunom.
Zapečene domaće njoke u paradajz sosu: Gotove za 30 minuta, a tope se u ustima! (RECEPT)