Sastojci: 300 g brašna, 300 g šećera, 50 g kakao praha, 1/3 kašičice soli, 1 kašičica vanil šećera, 1 kašičica sode bikarbone, 4 jaja, 300 ml mleka, 50 ml ulja, 60 g putera, 4 banane, 1 kašika sirćeta, kokos za dekoraciju.
Za preliv: 70 ml mleka, 70 g šećera, 20 g kakao praha, 40 g putera.
Priprema: Praškaste sastojke (brašno, šećer, kakao, so, vanil šećer i sodu) izmešati u činiji, dodati jaja, mleko, ulje i puter, pa lepo sve sjediniti kašikom. Zatim malo umutite mikserom da se fino sjedini u jednoličnu masu.
Bananama odsecite vrhove, pa ih iseckajte na komade dužine oko 3 cm i poređajte uspravno u okrugli pleh podmazan puterom. U umućenu smesu dodajte kašiku sirćeta, promešajte kašikom, pa prelijte preko banana.
Poravnajte kašikom da se svuda lepo rasporedi, pa pecite na 180 stepeni 60-75 minuta. Proverite čačkalicom da li je pečeno. Poželjno je koristiti okrugli pleh prečnika 23 cm sa stranicom koja se skida.
Anine kiflice sa bezbroj punjenja: Univerzalno testo koje raste kao ludo! (RECEPT)
![](/data/images/2020/03/12/12/214635_befunkycollage1_ff.jpg?ver=1584012556)
Izvadite iz rerne i sklonite stranicu pleha.
Na redu je preliv - mleko, šećer i kakao pomešajte u šerpici da se lepo sjedine, pa stavite na ringlu. Kad se malo zagreje dodajte puter i mešajte žicom dok se ne rastopi i dok smesa ne postane potpuno jednolična. Prelijte preko pečenog kolača i lepo rasporedite svuda pomoću. Odozgo po želji pospite kokosove mrvice.