Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 crni luk
- 1 crvena paprika
- 1 čen belog luka
- 400 grama pelat paradajza
- 500 grama njoka
- 1 kašičica sušenog ili 1 šaka svežeg bosiljka
- 125 grama mocarele
Rimske njoke od griza: Fantastičan ukus koji ćete upamtiti za sva vremena! (RECEPT)
Priprema:
- Zagrejte ulje u velikom tiganju, te prodinstajte naseckani luk i sitno seckanu papriku pet minuta.
- Umešajte izgnječeni beli luk, pržite ga minut, pa dodajte u to seckan paradajz.
- Kuvajte 10-ak minuta i povremeno promešajte.
- Skuvajte njoke prema uputstvu na pakovanju pa ih umešajte u sos.
- Posolite, dodajte bosiljak i premestite u veliku vatrostalnu posudu.
- Pospite njoke razmrvljenom mocarelom i pecite do deset minuta, sve dok sir ne dobije mehuriće i zlatnu boju.
Zdravlje na tanjiru: Njoke od palente koje će vam odmah dati snagu! (RECEPT)