slasne i mirisne

Zapečene domaće njoke u paradajz sosu: Gotove za 30 minuta, a tope se u ustima! (RECEPT)

Ovaj jednostavan recept morate isprobati jer će vaša cela porodica uživati u čaroliji ukusa

Recepti
Autor:
Zapečene domaće njoke u paradajz sosu: Gotove za 30 minuta, a tope se u ustima! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 crni luk
  • 1 crvena paprika
  • 1 čen belog luka
  • 400 grama pelat paradajza
  • 500 grama njoka
  • 1 kašičica sušenog ili 1 šaka svežeg bosiljka
  • 125 grama mocarele

Rimske njoke od griza: Fantastičan ukus koji ćete upamtiti za sva vremena! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Zagrejte ulje u velikom tiganju, te prodinstajte naseckani luk i sitno seckanu papriku pet minuta.
  • Umešajte izgnječeni beli luk, pržite ga minut, pa dodajte u to seckan paradajz.
  • Kuvajte 10-ak minuta i povremeno promešajte.
  • Skuvajte njoke prema uputstvu na pakovanju pa ih umešajte u sos.
  • Posolite, dodajte bosiljak i premestite u veliku vatrostalnu posudu.
  • Pospite njoke razmrvljenom mocarelom i pecite do deset minuta, sve dok sir ne dobije mehuriće i zlatnu boju.

Zdravlje na tanjiru: Njoke od palente koje će vam odmah dati snagu! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs