Sastojci:
- 400 grama palente
- 1/2 kaši soli
- 4 velike kašike ulja
- 8 dl vode
- jaje
- 150 grama kukuruznog ili običnog oštrog brašna
Rimske njoke od griza: Fantastičan ukus koji ćete upamtiti za sva vremena! (RECEPT)
Priprema:
- U vodu dodatjte so i ulje i čekajte da prokuva.
- Dodajte palentu i kuvajte je prema uputstvu sa pekovanja uz neprestano mešanje.
- Kad se sve sjedini, ostavite još minut na vatri, pa sklonite da se malo ohladi.
- Umutite jaje i postepeno dodajite brašno.
- Zamesite mekano testo na pobrašnjenoj podlozi.
- Podelite na četiri dela i oblikujte valjke širine oko 3 cm.
- Nožem iseckajte komade debljine oko 1 cm i vlažnim rukama oblikujte njoke.
- Kuvajte ih u ključaloj slanoj vodi.
- Od trenutka kada isplivaju na površinu kuvajte ih još najviše 5 minuta.
- Izvadite ih šupljikavom kašikom i poslužiti s sosom po želji.
Šta sve može da izleči kukuruzno brašno: Moćna palenta nije samo ukusno jelo!