Sezona je paprika, stoga ih iskoristite maksimalno. Ako ne znate šta da spremite za ručak, napunite paprike!
Danas vam donosimo tri recepta za nadev za paprike:
Tradicionalne paprike
Potrebno: 1 glavica crnog luka, 1 šargarepa, 2 čena belog luka, 300 grama mlevenog mesa, malo ulja, malo pirinča, malo soli, suvog začina i bibera.
Priprema: Pirinač prokuvajte kratko i ostavite ga sa strane. U tiganju prodinstajte luk i šargarepu pa dodajte meso i začine. U gotov fil dodajte i pirinač. Kada se malo prohladi dodajte pirinač i punite paprike.
Pečurke i pirinač
Potrebno: 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 1 šargarepa, pakovanje šampinjona, 2 šolje pirinča, so i biber, malo suvog začina, ulje.
Priprema: Luk iseckajte sitno, a šargarepu narendajte pa sve zajedno prodinstajte na ulju. Zatim dodajte iseckane šampinjone. Kada uvri voda nastala dinstanjem šampinjona dodajte opran pirinač i začine. Sve kratko propržite pa dodajte malo vode. Sklonite sa ringle kada provri i pustite da se fil malo ohladi. Prohlađenim filom punite paprike.
Paprike sa sirom
Potrebno je: 600 grama sira, 3 jaja, malo soli i bibera, 3 velika paradajza.
Priprema: Sir i jaja izmešajte pa dodajte malo soli i bibera. Zatim punite paprike tom smesom i zatvarajte ih sa paradajzom.
Ovako napunjene paprike možete da kuvate ili da ih zapečete u rerni. Bilo koji način da izaberete, nećete pogrešiti.