slana poslastica

Svekrvin jezik: Mekani hlepčići koje ćete uvek praviti! (RECEPT)

Napravite domaći hleb neobičnog naziva i uživajte u ukusnim i mekim zalogajima

Recepti
Autor:
Svekrvin jezik: Mekani hlepčići koje ćete uvek praviti! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 grama prosejanog brašna
  • 210 mililitara mlake vode
  • dve kašike ulja
  • pola kašike soli
  • 3 grama kvasca
  • 1 čen belog luka
  • ruzmarin
  • mlevena dimljena paprika
  • maslinovo ulje
  • krupna morska so

Srpski domaći hleb koji se ne mesi: Naraste duplo, uspeće vam sigurno! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Pomešajte brašno, kvasac, so, ulje i vodu i mesite dok ne dobijete glatko i mekano testo.
  • Činiju sa testom prekrijte kesom ili plastičnom folijom, te ostavite na toplom mestu da nadođe.
  • Ponovo ga premesite i podelite na dva dela.
  • Svaku polovinu testa podelite na pet delova i oblikujte loptice
  • Ostavite 10 minuta da se testo odmori.
  • Svaku lopticu razvijate u oblik jezika i premažite po želji.

Domaćice uglavnom premažu testo maslinovim uljem, posipaju začinima, belik lukom ili paprikom.

  • Svekrvin jezik treba da pečete 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 Celzijusa.

Savet:

Ovaj domaći hleb možete servirati topao ili hladan, kako god volite, a možete ga jesti u uz neki sos.

Zavodljivi miris i ukus: Napravite ovaj domaći hleb od bundeve, odmah će nestati sa stola! (RECEPT)

(Stil.Kurir)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs