Sastojci:
- 300 grama prosejanog brašna
- 210 mililitara mlake vode
- dve kašike ulja
- pola kašike soli
- 3 grama kvasca
- 1 čen belog luka
- ruzmarin
- mlevena dimljena paprika
- maslinovo ulje
- krupna morska so
Srpski domaći hleb koji se ne mesi: Naraste duplo, uspeće vam sigurno! (RECEPT)
Priprema:
- Pomešajte brašno, kvasac, so, ulje i vodu i mesite dok ne dobijete glatko i mekano testo.
- Činiju sa testom prekrijte kesom ili plastičnom folijom, te ostavite na toplom mestu da nadođe.
- Ponovo ga premesite i podelite na dva dela.
- Svaku polovinu testa podelite na pet delova i oblikujte loptice
- Ostavite 10 minuta da se testo odmori.
- Svaku lopticu razvijate u oblik jezika i premažite po želji.
Domaćice uglavnom premažu testo maslinovim uljem, posipaju začinima, belik lukom ili paprikom.
- Svekrvin jezik treba da pečete 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 Celzijusa.
Savet:
Ovaj domaći hleb možete servirati topao ili hladan, kako god volite, a možete ga jesti u uz neki sos.
Zavodljivi miris i ukus: Napravite ovaj domaći hleb od bundeve, odmah će nestati sa stola! (RECEPT)