Sastojci za koru:
- 230 grama krekera
- 3 kašike istopljenog neslanog maslaca
Za fil:
- 260 grama šećera
- 4 velika jaja
- 230 grama otopljene čokolade za kuvanje
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 140 grama neslanog maslaca otopljenog na sobnoj temperaturi
- 2 kašike slatke pavlake
- 4 kašičice šećera u prahu
Sočni desert: Pita sa višnjama i cimetom kojoj niko ne može da odoli! (RECEPT)
Za preliv:
- 1 šoljica slatke pavlake
- 2 kašike šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- čokoladne mrvice ili kakao prah za ukras
Priprema:
- Zagrejte rernu na 250 Celzijusa i pouljite pleh.
- Stavite krekere u blender i meljite dok ne dobijete prah.
- Dodajte rastopljeni maslac i promešajte, te stavite smesu u pleh.
- Pecite 10 minuta.
- Ostavite da se potpuno ohlade.
- U šerpicu umutite jaja i šećer, te kuvajte stalno mešajući.
- Dodajte čokoladu i vanilu i miešajte dok smesa ne postane glatka.
- Ostavite da se ohladi.
- U drugu posudu mikserom umutite puter dok ne postane penast.
- Postepeno dodajte ohlađenu čokoladnu smessu i mutite najvećom brzinom pet minuta.
- Izlijte smesu na testo i ravnomerno rasporedite.
- Ostavite da odstoji u frižderu šest sati.
- Preliv napravite uz pomoć električnog miksera. Slatku pavlaku, šećer i vanilu mešajte dok ne dobijete čvrstu smesu.
- Stavite preko i ukrasite čokoladnim mrvicama ili kakao prahom.
Kolač sa jagodama gotov za pola sata: Neodoljiv ukus koji obara s nogu! (RECEPT)